Ne hagyják az út szélén az SNI-s gyerekeket!

Megosztás

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja egyetért és támogatja azt a petíciót, melyben arra kérik a kormányt, hogy valósuljanak meg a sajátos nevelési igényű tanulók oktatásának, fejlesztésének tárgyi és személyi feltételei. Emellett az LMP írásbeli kérdést is beadott a témában.

Jelenleg Magyarországon nincs megfelelő számú szakember (gyógypedagógus, logopédus, pszichológus), emiatt a rendszerben maradt szakemberek túlterheltsége jelentős. Az említett szakemberek hiánya miatt az iskolák nem tudják biztosítani a szakértők által előírt megfelelő óraszámú foglalkozást. Sok esetben egyéni fejlesztés helyett csupán csoportos foglalkozásokra van lehetőség. Ezáltal akadályozott az érintett tanulók megfelelő fejlődése. Sok hátrányos helyzetű vagy egyedülálló szülő nevel sajátos nevelési igényű gyermeket, számukra a magánutas fejlesztés elérhetetlen. A szülők jó része úgy érzi, hogy magukra hagyta őket az állam a problémáikkal.

A köznevelési törvény egyértelműen rendelkezik arról, hogy a sajátos nevelési igényű tanulók számára biztosítani kell a szakértői bizottság által előírt fejlesztést.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja írásbeli kérdést nyújtott be a szakminisztériumhoz az iránt érdeklődve, hogy mi az oka a sajátos nevelési igényű tanulók ellátatlanságának az állami fenntartású iskolákban és mit tesz a kormány a szakemberhiány enyhítése érdekében?

A petíciót ezen a linken lehet elérni.

Kiemelt kép: life.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek